De coach

Welkom

Ik wil me graag aan je voorstellen.Mijn naam is Christa Olaria. Ik ben eigenaar van Hestia Coaching en Trainingen. Ik wil je hier iets over mezelf vertellen:
Van jongs af aan wilde ik verpleegkundige of juf worden, zoals vele meisjes destijds. Deze wens bleef en ik ben inderdaad verpleegkundige geworden. Tijdens mijn HBO-V opleiding ontdekte ik dat ik veel meer geïnteresseerd was in de psyche van de mens, het verhaal achter de ziekte en hoe mensen het ziek-zijn beleefde. Het was daarom voor mij een logische stap om lang in de psychiatrie te werken en mensen daar te begeleiden en te coachen.
De drang om ‘juf’ te worden, bleef echter ook en ik heb op een dag de stap gezet om van baan te veranderen en als opleider te gaan werken en heb de lerarenopleiding gedaan. Eerst in een verpleeghuis en later in de gehandicaptenzorg, waarin ik naast mijn praktijk nog steeds werk. Ik vind het heerlijk om mensen te coachen, in het leerproces te ondersteunen bij het ontdekken van de eigen talenten en eigen kracht en te ondersteunen bij de persoonlijke ontwikkeling.
In het coachen heb ik mijn passie gevonden en ik heb daarom diverse opleidingen gedaan onder andere NLP Practitioners en Master, karakterstucturen en Systemisch werken/ familie opstellingen. ( zie professionalisering)
Enthousiast door mijn ervaring met de diverse vormen van coachen, wil ik dit graag doorgeven en anderen de helende werking laten ervaren van o.a. familieopstellingen. Ik weet ook uit eigen ervaring wat het met je doet om iemand een tijdje naast je te hebben om je weer vooruit te helpen zodat je weer op eigen kracht verder kunt gaan. Je krijgt meer balans in het leven, innerlijke rust en je staat steviger in je leven. Je bent ( meer)in staat je eigen leven richting en vorm te geven.

Levenservaring

Ik neem als coach veel levenservaring mee. Ik ben langdurig mantelzorger geweest.Ik ken de (rauwe) rouw van binnenuit door grote verliezen binnen de intieme familiekring. Hierdoor ken ik ook het proces van herstellen, je leven opnieuw uitvinden, jezelf opnieuw uitvinden en met deze ervaringen weer verder gaan.

Opleidingen

Door zoveel jaar bezig te zijn geweest met coaching en diverse opleidingen te hebben gevolgd, ben ik breed opgeleid en kan ik verschillende vormen van coaching aanbieden. In mijn coaching combineer ik graag de verschillende vormen om aan te sluiten bij de vraag waarmee clienten bij mij komen.
De coach opleidingen, die ik gevolgd heb, zijn:

• Trainer systemisch coaching: trainen op identiteitsniveau
• Systemisch coach: begeleiden van familieopstellingen
• Karakterstructuren
• Train de trainer NLP
• Boundaries volgens het Anne Linden model
• Voice Dialoque
• NLP Practitioner en Master
• Reiki 1 en 2

Ik leer steeds weer bij door studie en het leven zelf is de mooiste leerschool.

Harte Groet,

Christa