Gentle Touch

 

Gentle Touch

Het coachen kan gecombineerd worden met gentle touch. Dit is een zachte manier van aanraken om energie te laten stromen en vindt geheel gekleed plaats.

Als een baby wordt geboren, is aanraken van levensbelang.  De baby leert door aanraken dat hij bestaat.  Leert onderscheid te maken tussen zichzelf en de buitenwereld, grenzen te ervaren. Daar waar ik eindig en de buitenwereld begint. De baby hecht beter aan het leven door aangeraakt te worden. Door aanraking worden hormonen aangemaakt die een gelukkig gevoel geven. Het geeft een gevoel van erbij horen, er mogen zijn.

Als volwassenen kun je het contact met je lichaam kwijt zijn. Het lichaam  kun je zien als het huis waarin je woont. Net als een huis moet het lichaam ook onderhouden worden. Het lichaam kan je bijvoorbeeld aangeven waar je grenzen liggen in belastbaarheid. In onze westerse maatschappij gaan we vaak voorbij aan de signalen van het lichaam of we herkennen de signalen niet meer.  We kunnen dan serieuze klachten krijgen, omdat het lichaam steeds harder gaat ‘roepen’  dat het overbelast is of niet goed gevoeld wordt. Deze klachten kunnen zowel lichamelijk als emotioneel/ psychisch zijn. Aanraken kan het immuunsysteem verbeteren en je een vitaler gevoel geven

Door gentle touch kun je weer beter in contact met je lichaam komen.

Gentle touch kan als losstaande behandeling geboekt worden.